Project Description

Nadat we in 2012 de eerste opdracht succesvol hadden afgerond, mochten we een jaar later opnieuw aan de slag voor het toenmalige Rabotheater in Hengelo. Tegenwoordig beter bekend onder de naam Schouwburg Hengelo.

In 2013 hebben we de complete buitengevelisolatie overgeschilderd met een siloxan muurverf. Vanwege de bereikbaarheid werkten we hier met kranen en hangbruggen. Het eindresultaat mag er zijn, ze kunnen er in Hengelo weer jaren tegenaan.

In 2012 namen we al het gevelschilderwerk voor onze rekening. Ook toen moest er voor het bewerken van diverse gevelelementen zwaar materieel worden ingezet. We schilderden alle blanke kozijnen over met een transparante beits. Het noodtrappenhuis aan de achtergevel was bij de vorige schilderbeurt al dekkend behandeld, en werd daarom overgeschilderd met een dekkende hoogglanzende aflak. Hetzelfde geldt voor het staalwerk van de pergola aan de voorzijde. Verder werden de lamellen gereinigd en werd de gele kleur bij de tourniquet entree en de luifel vervangen door wit en grijs.

Project Details

Categories
Client Rabotheater
Location Hengelo
Surface Area 450,000 m2